12 МЕРКИ СРЕЩУ УМОРАТА И СТРЕСА

12 МЕРКИ СРЕЩУ УМОРАТА И СТРЕСА

Победете умората и стреса и си върнете баланса и радостта в живота

Ако сутрин сте сънливи и уморени и все по-трудно ставате от леглото, вижте 12 начина да промените това, като се заредите с енергия и спокойствие.

Как да преборим умората и стреса? Как да върнем радостта в живота си?

1. Пийте вода

Възможно е вашето неразположение и умора да се дължат на обезводняване. Пийте достатъчно чиста вода през деня. Прочетете повече по темата в Тялото жадува за вода.

2. Хранете се здравословно

Храната често определя начина, по който се чувстваме. Ако сте уморени и подтиснати изпийте пресен фреш от цитруси или заменете хамбургера с прясна салата. Дори само промяната на хранителния ви режим, може да промени изцяло вашето настроение и жизненост.

3. Пълноценен сън

Пълноценният сън е една от най-важните мерки срещу умората и стреса. Няма как да се чувствате бодри и жизнени на сутринта, ако не сте се наспали добре. Хората се нуждаят от пълноценен сън около 6-8 часа в денонощието, като нуждата за всеки човек е индивидуална. Установете от колко сън се нуждаете и спете достатъчно.

4. Движете се

Победете умората и стреса с движение. Ако чувствате силна умора в началото, започнете с дихателни упражнения и леко разтягане. Спрете да използвате асансьор. Ходете пеша до работа. Разхождайте се. Постепенно преминете към редовни упражнения или танци. Те ще ви зареждат и балансират и постепенно ще победите умората.

5. Релаксирайте

Често през деня се отпускайте и релаксирайте. За някой това може да е разходка сред природата, за друг - вана с ароматна пяна.

6. Какво ви прави щастливи

Напишете списък с неща, които ви носят радост и подобряват настроението ви. Стремете се всеки ден да си доставяте малки радости.

7. Срещайте се с приятели и близки

Ако често се чувствате уморени, можете да си върнете радостта и баланса в живота с помощта на вашите близки и приятели. Излизайте от дома си, бъдете общителни и активни.

8. Посетете лекар

Възможно е умората да се дължи на заболяване, вирус или простуда. В тези случаи е необходимо да посетите лекар, който ще ви прегледа и ще ви назначи подходящото лечение.

9. Бъдете положителни

Една от мерките срещу умората и стреса е да бъдете положителни. Винаги когато се сетите през деня се усмихвайте. Търсете положителното във всяка ситуация. Когато имате проблеми - не зацикляйте на тях. Това ще ви донесе умора и раздразнителност.

10. Имайте цели и план

Върнете си енергията и баланса в живота като набележите своите цели и план за постигането им. Ако целите ви са достатъчно важни за вас, те ще са в състояние да ви заредят. Сутрин много по-лесно ще скачате от леглото, ако има за какво да го правите.

11. Цикъл работа-почивка

Понякога умората се дължи на това, че не спазвате цикъла работа - почивка. Работата трябва да се редува с почивка. Ако прекалите с някое от тях, рискувате да загубите баланса.

12. Медитирайте

Върнете си баланса в живота и победете умората като отделяте малко време за себе си всеки ден. Използвайте го за медитация, визуализация или дихателни упражнения.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

СУПЕР ДИЕТАТА МАКС ПЛАНК

ИЗЛЕКУВАЙ ТЯЛОТО СИКОКОСОВ ОРЕХ - ДАР ОТ РАЙ

5 ТОП СТРЕЧИНГ УПРАЖНЕНИЯ