Depositphotos_53082401_original-compressor

ИЗБЕРИ СВОЯТА ДИЕТА

Как да изберете най-подходящата диета? Чували сме за диета с картофи, за хранене по зоната, разделно хранене, диетата на Дюкан, 90 дневна диета, броене на  калории и т.н. Има толкова много диети, че започваш да се объркваш коя да пробваш и какъв точно режим да следваш. Ето малко помощ...

Depositphotos_53082401_original-compressor

Три неща, които трябва да знаете

1. Няма универсална диета, която да действа еднакво на всички хора. Това, че някой е свалил 20 кг. с една диета не означава, че и вие ще свалите.

2. Постигането на добра форма е резултат от комплексни усилия в няколко насоки - хранене, движение, масажи или други процедури и специална козметика за тялото.

3. Каквато и диета да изберете - избягвайте крайностите!

Различните видове диети

Строгите диети са базирани на един вид храна или ниско съдържание на калории. Такива са диетите на Аткинс, на Дюкан, монодиетите и т.н.

При балансираните диети се приемат необходимите въглехидрати, протеини и мазнини по определен начин, който да доведе до постепенно намаляване на теглото. Такива са разделното хранене, Зоната, 90 дневната диета и др.

Вегетарианството

Вегетарианството отрича приемането на животински продукти. Някои вегетарианци не ядат само месо, други не консумират риба или млечни продукти. Веганите изключват от храната си месото, рибата, яйцата и млечните продукти. Те се отказват не само от храната, но и от всички продукти с животински произход.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

СУПЕР ДИЕТАТА МАКС ПЛАНК

ИЗЛЕКУВАЙ ТЯЛОТО СИКОКОСОВ ОРЕХ - ДАР ОТ РАЙ

5 ТОП СТРЕЧИНГ УПРАЖНЕНИЯ