IMG_7527_2-3795-compressor

КОКОСОВ ОРЕХ - ДАР ОТ РАЯ

„Най-изумителното нещо, когато говорим за кокосовия орех е, че той ни дава всички необходими неща: храна, напитка, масло, лекарство, гориво, строителен материал, материал за покриви и рогозки, домашни прибори и инструменти, а също така изпълнява важна роля в природата, тъй като контролира ерозията на почвата в крайбрежните райони, защитава от вятъра и осигурява сянка на другите култури.”

Кокосово мляко

Кокосовото мляко се прави от месестата част на зрели кокосови орехи. Има леко сладникав вкус и прекрасен аромат на кокос. Може да се консумира директно, да се използва за готвене или като добавка в шейкове и смутита.

Кокосовото мляко е източник на много полезни вещества за организма. То съдържа витамините: С, Е и витамини от група В, минералите: магнезий, калий, фосфор и желязо и антиоксиданти.

Да си направим кокосово мляко у дома

За да приготвите кокосово мляко вкъщи трябва да използвате бялата част от зрял кокосов орех. Настържете бялата част и я залейте с вода. Оставете за половин час, след което прецедете през марля и вашето кокосово мляко е готово за консумиране. Друг начин за приготвяне на кокосовото мляко у дома е като смесите бялата част от кокоса с вода и ги разбиете с блендер.

Кокосова вода

Кокосовата вода е по-хранителна и от млякото. Тя съдържа по-малко мазнини и никакъв холестерол. Кокосовата вода е тонизираща и засищаща напитка, която ни зарежда енергийно и действа здравословно на организма ни. Тя е източник на лаурилова киселина, натрий, магнезий и съдържа 15 пъти повече калий от банана, естествен източник на електролити и призната от специалистите за афродизиак.

Кокосово масло

ГОТВЕТЕ С КОКОСОВО МАСЛО. То е най-стабилното масло при висока температура, което го прави най-подходящото масло за готвене!

Кокосовото масло е антиоксидант, който помага на тялото да използва два пъти по-ефективно антиоксидантните омега-3 мастни киселини, затова е добре да се приема заедно с ленено семе, конопено семе, водорасли и др.

Консумирането на кокосова мазнина и други продукти от кокосови орехи подпомага възстановяването на функцията на щитовидната жлеза, което води до увеличаване скоростта на обмяна на веществата и до загуба на тегло.

Препоръчителната дневна доза е от 1 до 4 супени лъжици, а терапевтичната доза - минимум 3.

Защо да консумирате кокосови продукти?

1. Консумирането на кокосови продукти води до подобряване действието на щитовидните функции.

2. Подобрява метаболизма и помага за намаляване на теглото.

3. Редовното консумиране повишава енергийния баланс на тялото.

4. Съдържащата се в кокосовия орех лаурилова киселина, се превръща в монолаурин, който помага на организма да се бори с бактериите, предизвикващи херпес, грип и дори HIV.

5. Кокосовите продукти имат силно антибактериално и антигъбично действие и са идеално пречистващо средство за организма.

6. Те предпазват от рак, особено на гърдата и на дебелото черво.

7. Регулират кръвното налягане и функциите на сърцето.

8. Съдържащият се в кокосовите продукти магнезий подпомага много биохимични функции в тялото, включително регулирането на ритъма на сърцето.

9. Калият поддържа тъканите на сърцето, бъбреците, мозъка, мускулите.

10. Желязото пренася кислорода в тялото.

11. Фосфорът е полезен за зъбите и костите.

12. Антиоксидантите се борят със свободните радикали и забавят процеса на стареене.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

СУПЕР ДИЕТАТА МАКС ПЛАНК

ИЗЛЕКУВАЙ ТЯЛОТО СИКОКОСОВ ОРЕХ - ДАР ОТ РАЙ

5 ТОП СТРЕЧИНГ УПРАЖНЕНИЯ