КАКЪВ МАСАЖ ДА ИЗБЕРЕМ

КАКЪВ МАСАЖ ДА ИЗБЕРЕМ?

От древността до днес масажът се използва за профилактика, възстановяване на силите след боледуване и за лечение. Има толкова много видове масажи, че се объркваме кой от тях да изберем. Прочетете за различните масажи и изберете, кои от тях ще пробвате. Усещането от един или друг масаж не може да се разкаже, трябва да се усети!

Видове масажи

ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ - Прилага се с цел профилактика и освобождаване на натрупаното напрежение. Представлява комбинация от механични въздействия върху кожата и подлежащите тъкани. Осъществява се чрез специални похвати и се прилага при различни травматични и вътрешни заболявания, при заболявания на опорно-двигателния апарат, ставите и много други.

РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ - Въздейства успокояващо, премахва напрежението и подпомага възстановителните сили на организма. Извършва се с леки и плавни движения.

КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ - Класическият масаж се с цел цялостно релаксиране и тонизиране на организма. Стимулира имунната система и освобождава тялото от умората и го тонизира, подобрява кръвообращението, намалява напрежението в мускулите и засилва изхвърлянето на токсини.

СПОРТЕН МАСАЖ - Спортно-възстановителен масаж е масаж за стимулиране обмяната на веществата и възстановяване на мускулите след физическо натоварване. При него се използват дълбоко-тъканни техники от класическия масаж с цел по-бързо и пълноценно настъпване на тренираност у спортистите, поддържането, както и бързото възстановяване на организма чрез премахване на умората в мускулите.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ - Служи за премахване на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови целулитни образувания. Извършва се с помощта на специални техники и етерични или специални антицелулитни масла. Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж.

ШОКОЛАДОВ МАСАЖ - Често включва почистване на тялото с какаов ексфолиант, нанасяне на плътен слой шоколадова маска и последващ лек и нежен масаж с шоколадов крем. Какаото е антиоксидант и е богато на вещества, които повишават настроението, действат успокояващо, овлажняват и подмладяват кожата и й придават блясък и гладкост.

РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ „МЕД и МЛЯКО“ - Цялостен масаж на тялото с масажен гел с мед и мляко, подмладяваща и обновяваща терапия със заглаждащ кожата ефект.

МАСАЖ С МЕД - Влияе силно тонизиращо и укрепва имунната система, стимулира кръвообръщението и подобрява обмяната на веществата. Медът пречиства организма от токсините. Кожата попива всички ценни съставки и става чиста, свежа и еластична. Най-често се прави масаж с мед на гръб. Медът може да се използва и за антицелулитен масаж.

АРОМА МАСАЖ - с ароматни масла от илинг иланг, роза, жасмин, лавандула и др. Препоръчва се за снемане на стреса, за релаксиране на мускулатурата, за тонус и настроение.

МАСАЖ СЪС ЗЕХТИН - Масажът със зехтин е много полезен и здравословен за хора със суха и проблемна кожа. Екстракта извлечен от маслините, заздравява и подхранва в дълбочина кожата, прави я копринено мека и еластична, а активните съставки съдържащи се в зехтина подържат кожата здрава, свежа и тонизирана.

ВЕНДУЗЕН МАСАЖ - Вакуумът предизвиква прилив на кръв и лимфа от дълбоко разположените тъкани към кожата. Усилва се обмяната на веществата и така нареченото "кожно дишане". Кожата става еластична, а съпротивителните ни сили се повишават. Вендузи могат да се ползват и при антицелулитни масажи.

ТАЙЛАНДСКИ МАСАЖ - Този масаж включва елементи от акупресура, ритмични движения, стимулация на енергийните меридиани, както и елементи от упражнения по йога. Чрез тази терапия се подобрява подвижността на тялото и физиологичните системи, баланса на жизнената енергия и се стимулира имунната система.

ХАВАЙСКИ МАСАЖ ЛОМИ ЛОМИ - Основава се на три основни принципа - докосване, любов и внимание. Този масаж е един от най-ефективните начини за борба с емоционалния или физическия стрес. Уникалните масажни похвати, позитивната енергия и пълно внимание на терапевта, премахва емоционалните и физически блокажи.

БАМБУКОВ МАСАЖ - Бамбуковият масаж има силно изразено биостимулиращо въздействие и комбинира лимфодренажна техника с елементи на рефлексология. Използват се бамбукови и палмови пръчки.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

СУПЕР ДИЕТАТА МАКС ПЛАНК

ИЗЛЕКУВАЙ ТЯЛОТО СИКОКОСОВ ОРЕХ - ДАР ОТ РАЙ

5 ТОП СТРЕЧИНГ УПРАЖНЕНИЯ