5 ТОП СТРЕЧИНГ УПРАЖНЕНИЯ

5 ТОП СТРЕЧИНГ УПРАЖНЕНИЯ

Стречинг упражненията са упражнения за разтягане. Те отпускат мускулите и правят движенията по плавни. Специалистите ги препоръчват преди и особено след тренировка за избягване на спазми и схващания на мускулите и мускулна треска. Вижте 5 топ стречинг упражнения за цялото тяло.

1. Разтягане на горната част на тялото

Упражнението е от две части. За изпълнение на първата част застанете изправени. Изправете ръцете нагоре, и ги хванете. След това се протегнете нагоре. Изпънете ръцете и цялата горна част на тялото, колкото можете и задръжте 5-10 секунди. Без да отпускате ръцете преминете към втората част на упражнението като се наведете и разтегнете надясно. Задръжте 5-10 секунди и повторете разтягането наляво.

stretching1New-zdraveisila-compressor
stretching1a-zdraveisila-compressor

2. Разтягане на ръцете

Застанете изправени и сгънете дясната си ръка както е показано на снимката. С лявата ръка хванете десния лакът и разтегнете ръката за 5-10 секунди. Повторете с другата ръка.

stretching2-zdraveisila-compressor

3. Разтягане на горната част на бедрото

Застанете изправени, сгънете десния крак и хванете глезена с дясната ръка или с двете. Коленете трябва да се допират. Разтягайте колкото ви е приятно.

По време на изпълнение на упражнението, ще усетите разтягането в предната част на бедрото.

Задръжте 5-10 секунди и повторете с другия крак.

stretching3-zdraveisila-compressor

4. Разтягане от седнало положение

Седнете с изправен гръб и изправени и допрени един до друг крака. Наведете се внимателно напред колкото ви е приятно, като усещате разтягане в мускулите на краката. Не извивайте гърба.

stretching4-zdraveisila-compressor

Две други разновидности на упражнението са: разтягане напред с разтворени крака и с кръстосани крака. Ако имате време направете и трите разновидности на упражнението и задържайте всяко разтягане по 5-10 секунди.

5. Разтягане на долната част на тялото

Застанете изправени с разтворени крака. Започнете бавно и постепенно да се навеждате напред, без да сгъвате краката и гърба.  Разтягайте колкото ви е приятно. Задръжте 5-10 секунди.

stretching5-zdraveisila-compressor

За допълнително разтягане можете да изпълните и двете стречинг упражнения, представени в последните две снимки. При тях се разтягате последователно вдясно и ляво.

stretching5a-zdraveisila-compressor
stretching5b-zdraveisila-compressor

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

СУПЕР ДИЕТАТА МАКС ПЛАНК

ИЗЛЕКУВАЙ ТЯЛОТО СИКОКОСОВ ОРЕХ - ДАР ОТ РАЙ

5 ТОП СТРЕЧИНГ УПРАЖНЕНИЯ