zdraveisila.info-polzi-ot-lavandulovata-voda

ПОЛЗИ ОТ ЛАВАНДУЛОВАТА ВОДА

Лавандуловата вода има много ползи, които могат да помогнат за подобряване на здравето и благосъстоянието ви. Някои от тези ползи включват намаляване на тревожността и стреса, подобряване на качеството на съня и облекчаване на болката.

Лавандуловата вода е едно от най-популярните и универсални природни средства за защита. Тя има широк спектър от ползи, включително помага за облекчаване на тревожността, подобряване на съня и насърчаване на здрава кожа.

Лавандуловата вода може да се използва по различни начини, включително да я добавите към водата във ваната, да я използвате като тонер за лице или да я нанесете върху кожата си след слънчево изгаряне.

Ето някои от основните ползи от лавандуловата вода:

1. Помага за облекчаване на тревожността

Лавандулата отдавна се използва като естествено средство за борба с тревожността и стреса. Успокояващият аромат на лавандула може да помогне за успокояване и отпускане на ума и тялото, което я прави идеално средство за лечение на тревожност.

2. Подобрява съня

Ако се затруднявате да заспите добре, лавандуловата вода може да ви помогне. Успокояващият ефект на лавандулата може да спомогне за по-добър сън, а ароматът може да помогне и за намаляване на кошмарите.

3. Намалява болката

Лавандуловата вода може да се използва и като естествено средство за облекчаване на болката. Противовъзпалителните свойства на лавандулата могат да помогнат за намаляване на отока и болката, а аналгетичният ефект може да помогне за притъпяване на болката.

4. Подпомага храносмилането

Лавандуловата вода може да помогне за успокояване на храносмилателната система и облекчаване на симптомите на лошо храносмилане, като гадене, подуване на корема и газове.

5. Подсилва имунитета

Лавандуловата вода може да помогне за укрепване на имунната система и да предпази от настинки, грип и други инфекции.

6. Намалява възпалението

Лавандуловата вода може да помогне за намаляване на възпаленията в целия организъм. Противовъзпалителните свойства на лавандулата могат да помогнат за намаляване на подуването, болката и зачервяването.

7. Подпомага здрава кожа

Лавандуловата вода може да се използва за подпомагане на лечението на различни кожни заболявания, включително акне, екзема и псориазис. Противовъзпалителните свойства на лавандулата могат да помогнат за намаляване на зачервяването и подуването, а антимикробните свойства могат да помогнат за борба с бактериите и гъбичките. Не се колебайте да пробвате и борова вода за всеки тип кожа.

8. Детоксикира тялото

Лавандуловата вода може да помогне за детоксикация на организма и да насърчи по-доброто здраве. Диуретичните свойства на лавандулата могат да помогнат за изхвърляне на токсините и излишните течности, а антимикробните свойства - за борба с бактериите и гъбичките.

9. Подобрява настроението

Лавандуловата вода може да помогне за подобряване на настроението и да насърчи чувството за благополучие. Успокояващият ефект на лавандулата може да помогне за намаляване на тревожността и стреса, а ободряващият аромат може да помогне за повишаване на настроението.

10. Облекчава главоболието

Лавандуловата вода може да помогне за облекчаване на главоболие и мигрена. Аналгетичните и противовъзпалителните свойства на лавандулата могат да помогнат за намаляване на болката и възпалението, а успокояващите ефекти могат да помогнат за успокояване на ума и тялото.

Не се колебайте да я използвате всеки ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

СУПЕР ДИЕТАТА МАКС ПЛАНК

ИЗЛЕКУВАЙ ТЯЛОТО СИКОКОСОВ ОРЕХ - ДАР ОТ РАЙ

5 ТОП СТРЕЧИНГ УПРАЖНЕНИЯ